diumenge, 15 de juny de 2008

SYDNEY, JMJ 2008


JORNADA MUNDIAL DE LA JOVENTUD A SYDNEY.

ELS JOVES AMB BENET XVI.

DESCARREGA'T EL VIDEO !!!

Educació per la ciutadania.

Està en joc la llibertat de conciència de tots els ciutadans, no sols catòlics, sinó també ateus, musulmans i de qualsevol ideologia. En els textos hi ha un punt de vista de que no existeix un bé objectiu ni una veritat objectiva, sinó que tot depèn dels desitjos i sentiments de les persones o el consens social, o sigui, les coses són bones i dolentes segons hi hagi un consens. Per altre costat, en aquests textos es silencia la dimensió espiritual de la persona. L'últim punt és el de la ideologia de gènere, que considera que tot ser humà neix sexualmente neutre, perquè home i dona són construccions culturals. En aquesta corrent també tenen un programa per fomentar l'homosexualidad, l'avortament, l'eutanasia i la clonació i entenen que la familia tradicional s'ha de enderrocar perquè consideren que és una eina d'opressió.

S'hauria de dir clarament als pares el que hi ha dins dels decrets.

dissabte, 14 de juny de 2008

ZONIFICACIÓ ESCOLAR

Mares i pares d’escoles públiques i concertades, demanen que com a França, a Catalunya se suprimeixi la zonificació escolar .
"La zonificació és un dels principals problemes que ens trobem els pares per a escollir amb llibertat l'escola dels nostres fills". La zonificació discrimina per raó del domicili, crea guetos (en alguns barris suposa que la població immigrant superi en alguns col•legis el 80%, creant moltes dificultats per a la seva integració) i obliga a les famílies a "delinquir" (canvis de padró, etc.), només per poder portar els seus fills a l'escola que han escollit.
L'experiència de França ha estat molt negativa, i per això el nou govern vol suprimir la zonificació, amb el suport majoritari de les famílies. Seria absurd a Catalunya que el Govern vulgui repetir els errors de França, amb el problema afegit de que la Generalitat posa la zonificació i el domicili com si fós un criteri absolut, per sobre dels drets fonamentals dels pares i mares.

dimecres, 11 de juny de 2008

El dret a escollir escola

"Aturem aquesta L.E.C: una llei contra la llibertat".


manifestació 9-6-08
FES CLIC A LA IMATGE.

Una representació de pares i mares d'escola pública, concertada, d'educació especial, de batxillerat nocturn, de famílies nombroses, inmigrants i d'educació diferenciada han dirigit al Conseller d'Educació, Ernest Maragall, el manifest de la Plataforma Dret a Escollir, avalat amb més de vint mil signatures, a on es reclama "un pacte social d'educació que respecti el dret dels pares a escollir l'escola dels seus fills, fet amb el consens de tots els sectors implicats". Per als representants de la Plataforma Dret a Escollir l'avantprojecte de llei d'educació de Catalunya ha trencat el consens aconseguit amb el Pacte Nacional d'Educació, i ha imposat un model d'escola única que impideix el pluralisme necesari per a poder escollir entre diferents opcions educatives.

dilluns, 9 de juny de 2008

EpC


Què hi ha al darrere de tot?
El títol queda molt maco, però i els contiguts?

L'educació és dels paresL'educació és dels pares.

LA LOEAvui he recordat la manifestació que vaig anar a Madrid.Això no s'oblida i jo no ho oblidaré mai.Demà parlaré de la manifestació a Barcelona, que és com la de Madrid però amb petit.

divendres, 6 de juny de 2008

EL PRESERVATIU

Per què fracassa el preservatiu?
T'ofereixo un escrit que et pot ser molt útil per reflexionar i pensar.

dijous, 5 de juny de 2008

SIDA

UNA CARTA DEL PUNT

Escola Laica

El Punt, (5.XI.2007)


Alguns laïcistes només admeten un sistema únic d’ensenyament, laic i obligatori. Fins i tot ja comencen a demanar que, a fi de privar-los de qualsevol tipus d’educació moral, cal sostreure als pares l’educació dels seus fills, i deixar-la en mans de l’Estat. Això té un nom: totalitarisme marxista. Ja va ser escrit per Orwell en Un món feliç i practicat pels països comunistes amb resultats ben coneguts. Substituir els pares pel Gran Germà, és la millor manera de privar els futurs ciutadans de llibertat i imbuir-los la ideologia dels que manen perquè puguin perpetuar-se en el poder.

No volen que els pares influeixin ideològicament en els fills, però sí que ho faci l’Estat mitjançant la ideologia del laïcisme. Con partidaris de l’educació per la ciutadania, però no sembla que ho siguin gaire de l’apartat 3r de l’article 26 de la Declaració dels Drets Humans, que diu: “Els pares tindran dret preferent a escollir el tipus d’educació que haurà de donar-se als fills”.

Tampoc del 27 de la nostra Constitució, que els garanteix el dret d’educar-los segons les seves conviccions morals i religioses.


F. Gómez (Girona)

PER PENSAR

dimarts, 3 de juny de 2008

225.429 al.legacions a la LEC

Barcelona, 2 de juny de 2008

Pares i mares d’escoles concertades presenten 225.429 al·legacions a l’Avantprojecte de Llei d’Educació de Catalunya
Per la llibertat d’ensenyament, el pluralisme, el dret dels pares a escollir escola, la gratuïtat i la igualtat d’oportunitats