diumenge, 18 de juliol de 2010

Acollida de la Creu de les JMJ

La creu que el Papa Joan Pau II regalà als joves de tot el món l’any 1985, va arribar a Catalunya en la preparació per la Jornada Mundial de la Joventut que tindrà lloc a Madrid al 2011. La Creu està viatjant per tot l’estat, guiada pels joves.
Amb aquest esperit ens arriba una crida de molts joves cristians que van començà ja fa més de 25 anys un gran pelegrinatge que, sota el signe de la Creu itinerant, ens convida a caminar pels camins de la civilització de l’amor. Aquest pelegrinatge precedeix la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) en els països que l’acullen.
Totes les diòcesis catalanes, com a seus acollidores de joves d’arreu del món en els dies previs a les JMJ l’agost del 2011, han preparat una sèrie d’actes al voltant de la creu: vetlles de pregària al voltant de la Creu a les Catedrals, la visita a la presó, a hospitals, als diversos arxiprestats dels bisbats, als monestirs contemplatius, presència als centres educatius religiosos,etc.
Seran moments intensos de comunió viscuts amb esperança eclesial, on pregar junts a cada diòcesis i preparar-nos per l’acollida que tindrem de l’11 al 15 d’agost del 2011 dels joves d’arreu del món.