Sols amb el cònjuge: la importància de compartir aquest temps junts.


Una citació setmanal sols amb el cònjuge enforteix el matrimoni. Aquest consell milers de parelles que l’han comprovat, el reafirma un nou estudi de la Universitat de Virgínia.  Els matrimonis que tenen com a regla d'or, tenir una cita tot sols encara que sigui una vegada a la setmana, millora el matrimoni , i per tant veuen reduït el risc de divorci per la meitat.
No és la primera vegada que  els experts recalquen  la necessitat de convenir entre els matrimonis un temps a soles per  gaudir de la companyia mútua, sense  la pressió de l'horari laboral, les queixes dels nens o els comptes per pagar. Aquest temps és definitiu perquè la relació s’enforteixi i aconsegueixi la vitalitat que tal vegada la rutina ha anat apagant.
Els autors de l'estudi expliquen que les paraules clau són "només amb la parella" (no valen les sortides amb amics, parents o nens) i "compartir", entesa com la qualitat del temps que es prenen els esposos per comunicar-se, per connectar i per gaudir l’un de l'altre, cosa que no és fàcil quan existeixen  ocupacions múltiples.


Pocs minuts fan la diferència
Les cites amb el cònjuge tenen la capacitat d'aconseguir molts beneficis en la relació, els sociòlegs troben que:

 

Milloren la comunicació. Al poder parlar sense la distracció dels nens i el treball, la cita els permet parlar de les coses que importen i els motiven:  els seus somnis, temors, aspiracions...També, si parlen de somnis, poden compartir, cercar objectius comuns. Si parlen de problemes, ho fan de manera constructiva i tranquil · la, proactiva, que és millor que reaccionar per l’instint i amb presses envoltat de nens o aclaparaments . Una millor comunicació és clau de l'èxit matrimonial.
Gaudir de la novetat: Les parelles amb anys de relació tendeixen a "acomodar-se" i a perdre l'emoció. Els estudis demostren que fer junts coses noves (des de muntar a cavall, fer una caminada, passejar per la muntanya,  ballar o veure postes de sol) esborra la rutina, i uneix els cònjuges en un repte compartit, divertit i emocionant.
Millora la relació romàntica i sexual: Les cites afegeixen creativitat i emoció, i en permetre el diàleg, poden ajudar també en aquest camp, animar a provar coses noves, nous ambients, etc .. Tot això enforteix  el matrimoni.
Millora el compromís: Si almenys hi ha un dia destinat per la cita setmanal i s‘assumeix com un compromís inalterable, queda clar que es marca una prioritat, el que reforça la sensació d'unitat i la importància de treballar per la relació. En altres paraules, queda clar per cada cònjuge que  l'altre és una prioritat.
S’alleugereix l’estrès: Sortir a divertir-se en parella, o merament relaxar-se junts, treu l’estrès, i això és bo per al matrimoni, sempre amenaçat per malalties, problemes de diners, conflictes en el treball, entre altres ... permet veure a l'altre sense càrregues d'irritabilitat o cansament o angoixa, i això  ajuda a mantenir l'amor conjugal.
Algunes  recomanacions:
Els experts recomanen que algunes d’aquestes  cites a soles siguin fora de casa per canviar d’ambient  i aconseguir sortir de l'entorn quotidià, doncs és possible que quan un dels dos estigui cansat i ja s’hagi acomodat a casa, el pla tiri enrere. Per això, és millor sortir i tenir una cita amb antelació.
No obstant això, alguns esposos es neguen aquest temps junts perquè diuen no tenir diners per aquest fi, però en realitat per passar-ho bé amb la parella no cal gastar una fortuna. Els bons moments poden viure’s dins de la simplicitat  i la senzillesa, tal com és l'amor. És qüestió de proposar-ho, de "voler voler". Encara que si es decideixen activitats que impliquin diners, això ha de ser pres com una inversió i no com una despesa. S’ha d’invertir en la relació matrimonial, que al final, és la única riquesa i el que veritablement val la pena a la vida.



Fonts: LaFamilia.info.

ForumLibretas.com, la Universitat de Virgínia (projecte de matrimoni)


 

Comentaris

Entrades populars