dimarts, 9 d’abril de 2013

Una assignatura apassionant !!!

La Conferència Episcopal Espanyola, ha llançat el "Una assignatura apassionant"
       Està dirigida als joves, perquè descobreixin la religió a l'escola com una "assignatura apassionant". A més del vídeo s'han enviat també cartells a les diòcesis.

       En quatre minuts, presenta a un professor de religió durant el primer dia de classe. Els alumnes, al principi indiferents, acaben prestant atenció al que el professor els explica.


dijous, 4 d’abril de 2013

"Si Déu no perdonés tant, el món no existiria"

Misericòrdia és una paraula molt repetida aquest dies pel Sant Pare Francesc també en l’àngelus de diumenge 17 de març.

"No oblideu això: el Senyor mai no es cansa de perdonar. Heu pensat en la paciència de Déu amb cadascú?". El papa Francesc ho deia a les prop de 200.000 persones que havien viatjat d’arreu d’Itàlia durant la nit i, els dies anteriors, des de molts països del món, per poder viure aquest primer àngelus amb el nou papa. Per a tots, un esdeveniment històric.

Va durar 15 minuts: "Si Déu no perdonés tant, el món no existiria", va afirmar el sant pare. I des de la plaça, des de la via de la Conciliazione, des dels carrers veïns, no s’escoltava ni un espetec. El Romà Pontífex, Francesc, parlava en italià. "M'agrada, el meu papa", deia amb la seva mitja llengua en Francesc, de 3 anys, a coll del seu pare.

"Estic content que aquesta trobada amb vosaltres sigui en diumenge; aquest és un dia perquè nosaltres els cristians ens saludem, parlem, com ho estem fent aquí, ara, en aquesta plaça gran, que gràcies a les mides, té les dimensions del món".

La trobada portava dies preparant-se. A través dels mitjans -sobretot la televisió i la ràdio- molts tenien ja una idea de qui era el nou papa. "El vaig veure a la televisió i em va commoure... per la seva humilitat... És un dels nostres", comentava l’Angèlica, de 30 anys, que s'havia aixecat a les 6 del matí per arribar a Sant Pere.


 
El Sant Pare ha volgut comentar l'Evangeli del dia, els passatges que narren l'episodi de la dona adúltera. "El rostre de Déu és el d'un pare misericordiós que té sempre paciència (...). No es cansa de perdonar si sabem retornar a Ell amb el cor contrit. Gran és la misericòrdia del Senyor". Afirmacions contundents per part del nou papa que ell combina amb comentaris espontanis, fets al marge, plens de bon humor.

17 de març de 2013
Vatican Information Service