L'esclavitud de l'estiu i la modèstia


Hi ha temes que provoquen una coïssor intolerable als “tolerants”.



No siguem hipòcrites. Perquè resulta que quan es tracta de buscar la cinquena pota al gat del que va dir el Cardenal X, som tots "tomistes" i gent "ben formada", però quan anem de vacances, Sant Tomàs es guarda sota clau fins a la tornada, i a la platja som tots Angelets.

"Però és que estem de vacances!" I a quina persona amb seny se li ocorreria argumentar això per robar o per mentir, com si un temps o ocasió d'alegria dispensés necessàriament . Sí ... pensant-ho bé, he sentit arguments igual de ridículs per defensar la borratxera i una mica més, amb el pretext de festes socials determinades, que també semblen ser d'obligada "transgressió". I els que no ho comprenem, som els endarrerits, els "puritans", etc etc

Un exemple concret: s'organitza una reunió familiar en una casa amb parc o piscina, i resulta que la majoria porta llest el seu bikini: què fem amb l'exemple davant els més xics, quan durant tot l'any hem estat predicant la modèstia? els diem que era un acudit, o que en realitat no està tan malament si es tracta de la tia, o que "per aquesta vegada només"? ... I si la casa és nostra, podem permetre que en un plis plas, en nom de la "pacífica convivència", s'esborri tot el que sostenim en el fons de la nostra consciència?

Als que objecten la innocència de les més joves ("són només unes nenes"), convé recordar les paraules : "Podràs tu no mirar a ningú amb ulls deshonestos, però altres et miraran a tu. No fas lleig  amb els teus ulls, però causant plaer a altres tu mateixa et fas lletja "

I ningú repara en què el nostre temps és regnat d'infidelitats, pornografia, homosexuals exhibicionistes, prostitutes, avortistes i altres herbes, i no s’hi arriba d'un dia per l'altre, si el terreny no està convenientment preparat amb aquesta progressiva desinhibició cultural amb què ens han
imbecilitzat.
Perquè aquí està l'assumpte: l’acostumar-se. Quan s'ha trencat la voluntat de defensa, de reacció, i la consciència general ha estat anestesiada.

"Qui va amb un coix a l'any coixeja”

“El que segueix a Crist de lluny pel Camí, escoltarà els grills, perquè se li haurà fet de nit”



PD: encara que es faci referència a les noies, també va pels nois..

Comentaris

Entrades populars