Si vols ser un bon pare, sigues un bon marit


L'últim llibre de Piero Ferruci, "Els nostres mestres els nens" ja ha estat traduït a 11 idiomes. Allà ell diu: "Ha fet falta temps, però al final m'he adonat: la relació amb els meus fills passa a través de la relació amb la meva dona. No puc tenir-hi una bona relació si la meva relació amb ella no és bona.
La conclusió llavors sembla clara: si vols ser un bon pare, sigues un gran marit. Si vols ser una bona mare, sé una gran companya per al teu marit. Això que sembla simple, en la pràctica no ho és. Per què? Ferruci respon en primera persona, amb gran humilitat:
"De vegades he oblidat aquesta realitat. He tingut massa confiança. Sabent que la nostra relació va bé, l'he deixat allà". Abandonada la relació a la seva pròpia sort, aviat apareixen els disgustos, les recriminacions.
"Vaig començar a sentir-me deprimit, alguna cosa no anava . Al cap comprendre el que sabia però no volia admetre. L'ordre de les meves prioritats estava equivocat.
Vaig decidir tornar a Vivien, la meva dona, un marit que no es caigués de son. Després va passar una cosa subtil i sorprenent. Va millorar la relació entre Emilio i Vivien . No és que fos una relació dolenta, però hi havia alguna cosa que no m'agradava. Sovint Emilio era descortès amb ella i parlava amb mi com si Vivien no existís, ignorant com el masclista més endurit. Després ho he entès: Emilio em mostrava quina era la meva  actitud cap a Vivien.. Era jo qui la transformava en una ombra. Per sort em vaig adonar a temps ".
Com mantenir i millorar constantment la relació conjugal? Aquest autor italià és un gran romàntic i creu que la font d'amor per als esposos rau en el record dels seus millors moments.


Pres de Hacer Família

Comentaris

Entrades populars